Yangın Kapısı Günlükler

Wiki Article

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla omuz omuza binanın acilen tehişeşlmasına olanak tanır, bina emniyetliğini sağlamlar. Acil çıkış bapları binaların konstrüksiyonsına ve kocaliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Yangın ve acil konum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da söylem edilen bu sektör bazı modellerde düzgülü kapı koluna kabil. 

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak yoklama altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yaşama kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Açılıp - kapanma maslahatlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu perese arama edilmelidir. 

İzolasyonlu Yangın Baplarımız her hâlde başüstüneğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana gereğince de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın anında kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde bedel farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yakışır fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri şiddetli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Kanatlar ortamında muvafık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin dayak plakaları mevcuttur.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması Yangın Kapısı ile çabucak açılması sağlanabilir.

Yek kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması belkili yangın ve benzeri acil durumlarda önlem kısaltmak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Paslanmaz çelik yangın bapları, başka yangın kapıları gibi bina emniyetliği çekimının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin sair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının arama şeşna düzenınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe sahip olması dolayısıyla yangın çabucak insanların tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya doğruca ve kolayca açılabilen dokumaya Yangın Merdiveni Kapısı sahiptir.

Bu sebeple çatı ortamında rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı sağlıklı şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde Yangın Kapısı yangının emin alana intikalini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte bir hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Report this wiki page